Webontwikkeling.

Webontwikkeling en automatisering.

Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer zonder het internet en automatisering. Door de toenemende mogelijkheden op zowel hardware- als softwareniveau is er steeds meer ruimte voor het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties die volledig bij jullie bedrijf aansluiten. Systemen waarin de processen binnen jullie bedrijf centraal staan, systemen die jou en jouw organisatie meerwaarde bieden.

Webontwikkeling gaat dus verder dan webdesign, het gaat hier namelijk om het automatiseren, vereenvoudigen of integreren van (bedrijfs-) processen in een webapplicatie. Een stuk maatwerk software vermomd als website. Of het nu gaat om een eenvoudige ledenadministratie of een compleet voorraadbeheer systeem, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ben je op zoek naar een “normale” website? Kijk dan eens bij webdesign…

Barcode scan
Urenregistratie
Inkoop & verkoop processen
Webdevelopment brainstormen stap 1
Webontwikkeling vooronderzoek en research

Onderzoek & brainstormen.

Gokken doe je in het casino, niet tijdens het ontwikkelproces. De ontwikkeling van een maatwerk systeem is een kostbaar en intensief proces waarbij een goede voorbereiding, onderzoek en planning noodzakelijk is. Om een goed en succesvol eindproduct te kunnen realiseren is het van belang om duidelijk op een rij te krijgen wat jullie doelen zijn, hoe jullie werken en welke processen hierbij komen kijken.

Nadat we elkaar hebben leren kennen duiken we het diepe in, we plannen sessies waarin we alle benodigde informatie bespreken en samen zetten we jullie doelen op een rijtje. Daarna gaan we aan de slag om deze informatie uit te werken zodat alle betrokken partijen een duidelijk beeld krijgen van de gestelde doelen, processen en eisen.

Design & prototype.

Nu de doelen duidelijk zijn kunnen we aan de slag met het ontwerp van de user interface en eventueel het maken van een prototype. De uitgewerkte processen krijgen hierdoor vorm en er ontstaat een duidelijk beeld van de functionaliteiten binnen de applicatie.

Tijdens dit proces is er wederom tijd voor brainstormsessies, we lopen samen door het prototype heen en bepalen onderling of er nog zaken toegevoegd dienen te worden.

Zodra er overeenstemming is over de functionaliteiten en designs kan er worden begonnen aan de volgende stap.

Webontwikkeling user experience design
Webontwikkeling wireframe ux
Website laten maken HTML
Webontwikkeling

Ontwikkeling.

Nadat al het voorbereidende werk is uitgevoerd en er een duidelijk actieplan en misschien een prototype op tafel ligt is het tijd om aan het “echte” werk te beginnen.

Stap voor stap zal er worden toegewerkt naar een volledig functioneel eindproduct. Dit doen we door continue nieuwe versies beschikbaar te stellen, jullie kunnen dus tijdens de webontwikkeling meekijken naar de progressie en bij elke oplevering kan direct worden gekeken of de functionaliteiten voldoen aan de door jullie gestelde eisen.

Door deze manier van werken kan er direct worden gekeken of de bedachte functionaliteiten effectief zijn of dat er nog zaken moeten worden aangepast.

QA & lancering.

Een belangrijk niet te onderschatten onderdeel van het ontwikkelen van een maatwerk webapplicatie is het automatisch en ook handmatig testen van het gemaakte systeem en de ontwikkelde functionaliteiten. Alleen op die manier worden er bugs en mogelijke problemen gevonden zodat deze kunnen worden opgelost voordat het systeem de lucht in gaat.

En dan is het zo ver, de applicatie met de gewenste functionaliteiten is klaar voor gebruik en kan worden gelanceerd.

Webontwikkeling is een dynamisch proces, we beginnen nu waarschijnlijk weer van voor af aan om de applicatie uit te breiden met nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. Daarnaast is er van tijd tot tijd behoefte aan onderhoud en ondersteuning.

Datacenter server management
Webontwikkeling lancering nieuw systeem

Wil je weten hoe webontwikkeling jouw bedrijf verder kan helpen?

Laten we jouw project bespreken!