Online marketing

Nieuwe koelkast nodig?

Iedereen kent het wel: je zoekt op internet naar een nieuwe koelkast en plotseling krijg je op andere websites reclames te zien van de koelkast die je net hebt bekeken. Werkt goed hè dat online adverteren?

Vroeger adverteerde je in de krant, iedereen las de krant en dus bereikte je jouw doelgroep door in de juiste krant te adverteren. Nu kun je jouw doelgroep veel specifieker en gerichter benaderen. De koelkast is hier een goed voorbeeld van, de buren zien deze advertentie niet maar jij wordt getriggerd om een aankoop te doen.

Online marketing omvat veel meer dan alleen adverteren. Denk bijvoorbeeld eens aan User Interface design, conversie optimalisatie, sales funnels, Facebook marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO), Social Media en content beheer en Google Adwords. Wat je ook nodig hebt, wij kunnen je helpen.

Social media
Google AdWords & SEO
Online marketing
Webdevelopment brainstormen stap 1
Online marketing doelen vaststellen

Online marketing doelen vaststellen.

Voordat we kunnen beginnen met het opstellen van een strategie moet duidelijk worden wat je wilt bereiken. Is het doel om meer bezoekers naar de website te krijgen of is het doel om de bezoekers die al op de website zijn daar langer actief te houden? Wat wil je dat de bezoekers voor actie ondernemen?

Samen bespreken we jouw doelen en onderzoeken we de mogelijkheden die er voor jouw situatie zijn. We kijken naar de website, de doelgroep en de manier waarop jouw leads worden omgezet in klanten.

Plan opstellen.

Een doel bereik je niet van de een op de andere dag, het is een marathon waarin we stap voor stap dichter bij de eindstreep komen. Wij stellen een plan op waarin we deze stappen beschrijven en bepalen samen hoe we dit plan uit gaan voeren.

Soms kan het voorkomen dat we een plan opknippen in kleinere sub-plannen. Op die manier kunnen we sneller zien of een wijziging de beoogde resultaten oplevert of dat we moeten bijsturen.

Online marketing uitbesteden
Online marketing strategisch plan opstellen
Online marketing experts inschakelen
Implementeren online marketing

Implementatie.

Volgens plan implementeren we stap voor stap de besproken punten. Dit kan het schrijven van nieuwe content, het creëren van een specifieke targetting groep, het ontwerpen van een reclamecampagne of iets heel anders zijn.

Tijdens de implementatie hebben we regelmatig contact om ervoor te zorgen dat we op één lijn zitten en we samen een team worden. Langzaam maar zeker werken we het hele plan af.

Resultaten meten en bespreken.

Wijzigingen en voorstellen zijn leuk en aardig maar uiteindelijk gaat het erom dat het doel wordt behaald.

Door te kijken naar de resultaten van onze acties kunnen we de volgende actie bepalen en dan kunnen we verder met de volgende implementatie.

Online marketing resultaten bespreken
Online marketing resultaten meten

Wil jij weten hoe je online beter kunt presteren of heb je hulp nodig bij de implementatie van online marketing?

Yes, let’s talk business!